Helyi közélet

2018.10.28. 09:27

Ittasan ült volán mögé a vásárosnaményi férfi

Vásárosnamény - A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Vásárosnamény - A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság Nyírmadai Rendőrőrsének járőrei 2018. szeptember 7-én 8 óra 48 perckor Vásárosnamény belterületén igazoltattak egy személygépkocsival és egy hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénnyel közlekedő férfit. A rendőrök az ellenőrzés során a 61 éves aranyosapáti járművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely 0,26 mg/l légalkohol értéket jelzett. A rendőrök a férfit hiteles légalkoholmérés céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két alkalommal is pozitív értéket fújt. A mért eredmények alapján megállapítást nyert, hogy szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó alkoholmennyiség volt. A férfi vezetői engedélyét a helyszínen bevonták. A rendőrök az aranyosapáti lakost 2018. szeptember 25-én a rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Az ittas járművezetéssel nem csak a saját életüket kockáztatják, hanem másokét is veszélybe sodorják! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában