Helyi közélet

2018.10.15. 10:31

Már az is sokat segítene, ha egyáltalán meghallgatnák a melósokat

Nyíregyháza - Érdeklődéssel olvastam a Szabolcs Online-on megjelent <a href="http://www.szon.hu/a-munkat-vagy-a-melost-vedjuk/3978877" target="_blank">„A munkát vagy a melóst védjük?”</a> című olvasói levelet. Néhány gondolatot szeretnék ehhez hozzáfűzni - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Érdeklődéssel olvastam a Szabolcs Online-on megjelent „A munkát vagy a melóst védjük?” című olvasói levelet. Néhány gondolatot szeretnék ehhez hozzáfűzni - írja olvasónk.

Egyetértek azzal, hogy nem a munkát, hanem a munkást kell védeni, ezért a munkavédelem megnevezést indokolt lenne mielőbb munkásvédelemre változtatni. Hogy őszinte legyek, nem is értem, eredetileg miért nem ezt a nevet kapta a fogalom. Az új megnevezés a tartalomra is hatással lehetne, például a munkás ruhájával szemben alapvető elvárás legyen, hogy abban a dolgozó jól, kényelmesen és biztonságban érezze magát. A kényelmetlen ruhában a melós izzad, szenved, csökken a koncentrálóképessége, munkabírása, ami növeli a balesetveszélyt és csökkenti a hatékonyságot. Aki hőségriadó idején is előírja például a vastag anyagú munkásnadrágot, sisakot, bakancsot, nejlonos sárga mellényt, vélhetően sohasem viselte ezeket kánikulában. Úgy vélem, a kockázatelemzés és döntéshozatal metódusába érdemes lenne azokat a munkásokat vagy azok hiteles, közéjük tartozó képviselőit is bevonni, akik az előírandó ruhát, védőfelszerelést viselni fogják. Ha tiltakozásuk nem is minősülne vétójognak, már az is sokat segítene, ha egyáltalán meghallgatnák őket.

- Név, cím a szerkesztőségben -


[related-post post_id="3978877"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában