Helyi közélet

2018.10.11. 13:02

MSZP: Megint a gazdákon csattant az ostor

Nyíregyháza - Megint a gazdákon csattant az ostor – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt.

Nyíregyháza - Megint a gazdákon csattant az ostor – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Legény Zsolt.

Az MSZP megyei alelnöke felidézte, hogy a szezon kezdetkor a gazdák a megalázóan alacsony, 13 forintos léalma felvásárlási ár ellen tüntettek a megyében, majd a demonstráció eredményeként sikerült elérni a 20 forintos árat, melyhez 2 forintos állami kompenzációt kaptak a gazdák. – Bár úgy tűnt, rendeződött a helyzet, ez csak rövid ideig tartott. Mára jelentősen csökkent a felvásárlási ár, a termesztők 14 és 16 forint között tudják leadni a léalmát – fogalmazott dr. Legény Zsolt.

Hozzátette: a megye almatermesztői hosszútávú megoldást és hatékony kormányzati segítséget vártak, azonban ez elmaradt. – Most arra kérem, szólítom fel a kormánypárti országgyűlési képviselőinket, akiknek erős lobbierejük van, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy ez a felvásárlási ár magasabb legyen, s a gazdák végre gyors és érdemi kormányzati segítséget kapjanak, itt az almatermesztés hazájában – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában