Helyi közélet

2018.10.17. 13:08

MSZP-sajtótájékoztató: Millióknak fordítanak hátat

Nyíregyháza – Két nap alatt „kivégezte” a kormány a lakástakarékpénztárakat, több millió embert fosztva meg ezzel a villámgyors és érthetetlen lépéssel az otthonteremtés 20 éve fennálló, jól bevált lehetőségétől a „családok évében” – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Legény Zsolt, a szocialista párt megyei alelnöke.

Nyíregyháza – Két nap alatt „kivégezte” a kormány a lakástakarékpénztárakat, több millió embert fosztva meg ezzel a villámgyors és érthetetlen lépéssel az otthonteremtés 20 éve fennálló, jól bevált lehetőségétől a „családok évében” – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját dr. Legény Zsolt, a szocialista párt megyei alelnöke. – Mintegy kétmillióan élnek panellakásokban, ezek a lakóközösségek immár sem a panel-program, sem az ltp-n keresztül korábban elérhető állami támogatásokra nem számíthatnak. Nehezen hihető, hogy az ltp-ket a működtetők zsebében landoló extraprofit miatt kellett bitófára juttatni, sokkal inkább a nem éppen sikertörténetként számon tartott Lakáslottó és a Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) előtt akarták „megtisztítani a pályát”. Miközben párbeszéd és előzetes tájékoztatás nélkül kivégeztek egy komplett iparágat, millióknak fordítanak hátat, nem nyújtva alternatívát a lakosságnak a felújításokhoz, korszerűsítésekhez. Ilyen döntést nem így és nem két nap alatt lehet „lezongorázni!” – nyomatékosította dr. Legény Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában