Helyi közélet

2018.10.08. 13:58

MSZP-sajtótájékoztató: Többet kellene foglalkozni városlakók lakhatásával

Nyíregyháza - Mintegy 2200 család vár Nyíregyházán önkormányzati bérlakásra, reménytelenül, és a város lakosságának közel egyötöde él olyan jövedelmi viszonyok között, hogy nem képes saját lakást vásárolni – fogalmazta meg hétfőn sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke, nehezményezve, hogy az önkormányzat 9 éve nem veszi napirendre a lakhatás kérdéskörét.

Nyíregyháza - Mintegy 2200 család vár Nyíregyházán önkormányzati bérlakásra, reménytelenül, és a város lakosságának közel egyötöde él olyan jövedelmi viszonyok között, hogy nem képes saját lakást vásárolni – fogalmazta meg hétfőn sajtótájékoztatón Csabai Lászlóné, az MSZP megyei alelnöke, nehezményezve, hogy az önkormányzat 9 éve nem veszi napirendre a lakhatás kérdéskörét. – Magasra szöktek a lakbérek, nyolc éve nem bővült az idős otthoni férőhelyek száma, és nem újították fel az önkormányzati lakásokat. Látható, hogy a szocpol és a lakástámogatási rendszer 270 milliárdja nem old meg mindent, pláne amikor a CSOK-ból olyan vállalkozók építenek maguknak, akiknek már amúgy is van egy 200 négyzetméteres lakása – sorolta a megyei alelnök, kitérve a lehetséges megoldásokra is. – Foglalkozni kell ezzel a kérdéssel: normális lakbér-támogatási rendszerre lennek szükség, és féláron elérhető új lakásokat kellene kialakítani önkormányzati ingatlanokban európai uniós forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában