Helyi közélet

2018.10.04. 09:29

Ne legyünk áldozatok!

Nyíregyháza - Ha anyagi helyzetünk lehetővé teszi, szereltessünk biztonsági zárakat lakásunkra.

Nyíregyháza - Ha anyagi helyzetünk lehetővé teszi, szereltessünk biztonsági zárakat lakásunkra.

Az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményekre, valamint az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeire hívta fel a figyelmet a rendőrség az Idősek világnapja apropóján.

Kérjünk igazolványt

– Tartsuk zárva kapunk, lakásunk ajtaját, még akkor is, ha az udvaron vagy a kertben tartózkodunk! Ne nyissunk ajtót, sem kaput idegennek, még akkor sem, ha az kedvesnek vagy jó szándékúnak látszik! Ha hivatalos ügyben keresnek fel otthonunkban, minden esetben kérjük el az illető igazolványát, idegeneket ne engedjünk be a lakásba! Megtakarított pénzt soha ne vegyünk elő idegen előtt – kezdte lapunk tájékoztatását dr. Kovács Attila r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője.

Hozzátette: soha ne adjunk át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonunk „megbízásából” kéri azt tőlünk. Ne meséljük el ismeretlennek, hogy egyedül élünk! Ha anyagi helyzetünk lehetővé teszi, szereltessünk biztonsági zárakat lakásunkra! Mielőtt az otthonunkat elhagynánk, győződjünk meg arról, hogy annak nyílászárói nem maradtak-e nyitva. Kulcsainkat, ha elmegyünk otthonról, ne rejtsük a lábtörlő alá!

– A zsúfolt helyek, bevásárlóközpontok, piacok, tömegközlekedési eszközök, állomások, aluljárók és megállók a zsebtolvajok számára ideális terepet jelentenek, ezeken a helyeken különösen figyeljünk az értékeinkre! Mikor fel- vagy leszállunk egy közlekedési eszközre, ügyeljünk táskáinkra, csomagjainkat ne bízzuk ismeretlenekre! Amennyiben bűncselekményt észlelünk, azonnal hívjuk a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámon – fogalmazott dr. Kovács Attila r. alezredes.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában