Helyi közélet

2018.10.03. 15:17

Nyomkövető kutya bukkant rá a 16 millió forintnyi cigire Tiszakerecsenyben

Tiszakerecseny - A tiszakerecsenyi ingatlanban megtalált 12.000 doboz csempészett cigaretta értéke több mint 16 millió forint.

Tiszakerecseny - A tiszakerecsenyi ingatlanban megtalált 12.000 doboz csempészett cigaretta értéke több mint 16 millió forint.

A Barabási Határrendészeti Kirendeltség járőrei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve árucsempészésre utaló nyomok alapján végeztek terepkutatást Tiszakerecseny térségében 2018. október 2-án. A nyomcsapáson haladva a hatóságok tagjai két ukrán állampolgárt fogtak el, akik Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. Beismerték, hogy az este folyamán cigarettát csempésztek, melynek során illegálisan lépték át az ukrán-magyar államhatárt. A külföldi férfiak ellen külön idegenrendészeti eljárás indult. Rövid idővel később a helyszín közelében elfogtak egy ukrán-magyar kettős állampolgárt, aki szintén a csempészett cigaretta szállításában működött közre. A rendőrök egy nyomkövető kutya segítségével átvizsgálták a környéket. A szolgálati eb az egyenruhásokat egy tiszakerecsenyi ingatlanhoz vezette, ahol 24 mesterládában összesen 12.000 doboz csempészett cigarettát találtak. A rendőrök a lakóházban tartózkodó ukrán állampolgárt, a több mint 16 millió forint értékű dohányáruval együtt átadták a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában