Helyi közélet

2018.10.11. 09:31

Segítség a fogyatékosoknak

Nyíregyháza - Többek között látássérülteknek is segítséget nyújt az új projekt.

Nyíregyháza - Többek között látássérülteknek is segítséget nyújt az új projekt.

A MONTÁZS projekt, valamint a megújult Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portált mutatják be október 15-én, hétfőn a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ északi telephelyén. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. országszerte 22 helyszínen létesített Információs és Koordinációs Pontot.

Beszámolnak az előnyeiről

Ezek a pontok hálózatba szerveződtek, közös működtetésükkel elérhető, hogy javuljon az olyan közszolgáltatások minősége és hozzáférhetősége, amelyek a fogyatékosságból adódó igényekre reagálnak. A tanácsadó hálózatot igénybe vevők többek között on-line vagy személyesen naprakész adatokat kaphatnak országosan az ellátórendszerekről, szolgáltatásokról, eseményekről, szakemberekről, segédeszközökről, az adatbázis használatáról.

De például – hogy csak még egy hasznos funkciót mondjunk – jelezhetik fejlesztési, terápiás igényeiket a tanácsadó felé, és azzal közösen tervezhetik meg a soron következő lépést, például egy egyéni fejlesztés kapcsán. Az információs szolgáltatás elindítása alkalmából rendezett sajtónyilvános megnyitó legfőbb célja az, hogy a MONTÁZS projekt által nyújtott szolgáltatások és fejlesztések beépüljenek a köztudatba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában