Helyi közélet

2018.10.07. 10:59

Szerencsét hozott a szembeszél a parton

Rakamaz - A XVI. Jonagold Almafesztivál nyitó rendezvényeként tartotta meg hagyományos horgászversenyét a napokban a helyi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület.

Rakamaz - A XVI. Jonagold Almafesztivál nyitó rendezvényeként tartotta meg hagyományos horgászversenyét a napokban a helyi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület.

– A beharangozott rossz idő ellenére 51 horgász nevezett a versenyre. Reggel még úgy tűnt, megússzuk az égi háborút, de már az első órában lecsapott a vihar – repültek a sapkák, vödrök, de a szépen felállított pavilonok is – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a házigazda egyesület alelnöke. – Csak kevesen adták fel a versenyt és ők jártak rosszabbul, hiszen az erős szembeszél gyönyörű pontyokat hozott a kitartó horgászoknak. A gyermekeket dicséret illeti, mert az erőteljes szélben spiccbottal szinte lehetetlen volt horgászni, de ők nem adták fel. Minden gyerek kitartott és ezzel példát mutattak a felnőtt horgászoknak is. Dankó Robi a Horgász-suliban tanulta a „mesterséget”, most a felnőttek között állt dobogóra a verseny legnagyobb halának kifogásával.

A végeredmény

Felnőttek: 1. Szopkó Mihály (6600 g), 2. Oláh Dezső (5560 g), 3. Dankó Róbert (4275 g)

Veteránok: 1. Lengyel László (4070 g), 2. Turkó József (540 g), 3. Nagy István (460 g)

Gyermekek: 1. Dankó Bence (7 darab hal), 2. Balogh Zsófi (6 darab hal), 3. Borbély Márk (4 darab hal) és Tomek Milán (4 darab hal)

A vándorserleg nyertese: Szopkó Mihály (3 darab ponty: 6600 g)

A legnagyobb hal: Dankó Róbert fogta (1 darab ponty: 4275 g.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában