Helyi közélet

2018.10.30. 08:51

Szeresd az egészségedet!

Balkány - A táplálkozás, a mozgás és a lelki egészség is fontos szerepet kapott.

Balkány - A táplálkozás, a mozgás és a lelki egészség is fontos szerepet kapott.

Első alkalommal találkoztak október közepén a balkányi Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda, a nagyváradi Szent László Római Katolikus Óvoda és a székely­udvarhelyi Villanytelepi Napköziotthon munkatársai az Erasmus+ iskolai és óvodai partnerségi kapcsolatokat erősítő program keretében. A Szeresd az egészségedet! projektben nemcsak az egészséges táplálkozás, a mozgásra és munkára nevelés, de a lelki egészség is fontos szerepet kapott a szakmai fórumokon.

Tapasztalatcsere

A vendégeket Pálosi László polgármester és dr. Sivadó Csaba, a Nyíregyházi Egyházmegye oktatási referense is köszöntötte. A találkozón bemutatkoztak az intézmények óvodapedagógusai, majd módszertani kérdések megvitatására, tapasztalatcserére és szakmai bemutatókra is sor került.

A lelki egészségről Jaczkó Sándor esperes, az ember „egész-ségének” megéléséről és megvalósíthatóságáról ifj. Obbágy László diakónus beszélt. A balkányi óvoda gyermekei az óvodapedagógusok irányításával bemutatót tartottak, mely a mozgáskotta alkalmazásának lehetőségeiről indított diskurzust a szakemberek közt. Torma Klára a Szent Jácint óvodában gyakorolt szenzitív játékokról tartott előadásában könnyen, olcsón vagy ingyen elérhető eszközökből tetszőlegesen bővíthető játékformákat sorakoztatott fel. Az utolsó napon az élménypedagógia alkalmazása volt a téma.

Polyákné Tóth Nóra

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában