Helyi közélet

2018.10.17. 14:31

Videó: Majd száz szabálysértőről készült felvétel Nyíregyházán - Ki ismer magára?

Nyíregyháza - Újabb szabálytalankodókat kaptak lencsevégre a rendőrök Nyíregyházán.

Nyíregyháza - Újabb szabálytalankodókat kaptak lencsevégre a rendőrök Nyíregyházán.

A közúti balesetek számának csökkentése érdekében továbbra is folyamatosak a közúti ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Legutóbb a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhely egyik forgalmas kereszteződésében szűrték ki a szabálytalankodó járművezetőket, akik a STOP táblánál nem álltak meg. Rövid időn belül közel száz szabálysértő járművezetőt kaptak lencsevégre, akikkel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, vagy szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a STOP táblánál minden esetben meg kell állni! Az „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni.

Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, de másokét is súlyosan veszélyezteti! Egy védett úton közlekedő járművezető ugyanis nem számít arra, hogy egy útkereszteződésben az elsőbbséget nem kapja meg, és a váratlan szituációban máris elkerülhetetlen a tragédia! A szabálytalankodók tehát felelőtlen magatartásukkal alapvetően rendítik meg a közlekedőkben a bizalmi elvet!

A rendőrség óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az elsőbbségi jog megsértése továbbra is az egyik legfőbb baleseti ok, ezért soha ne kockáztassanak!

… hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában