Helyi közélet

2018.11.05. 15:23

Ismét Deák Akadémia Nyíregyházán

Nyíregyháza - Az öt estből álló programcsokor egészen december közepéig kínál tartalmas kikapcsolódást.

Nyíregyháza - Az öt estből álló programcsokor egészen december közepéig kínál tartalmas kikapcsolódást.

Immár 21. alkalommal jelentkezik történelmi előadássorozattal a Deák Ferenc Akadémia Egyesület, az első eseményt november 15-ére időzítették a szervezők. Mivel a nagy sikerű sorozat évente kétszer jelentkezik, immár a 10 éves jubileumához érkezett, így két jubileumi műsort is beillesztettek a programba – tájékoztatta lapunkat Felbermann Endre, az egyesület elnöke. A kezdőnapon 17 órától lakások és bútoraik címmel Romsics Imre etnográfus, múzeumigazgató tart előadást. A következő időpont november 22-e, amikor a férfiről és a nőről lesz szó Pető Andrea egyetemi tanár szemszögéből. Ezt követi november 29-én dr. Romsics Ignác áttekintése, az egyetemi tanár az 1918-as őszirózsás forradalom eseményeit járja körül 100 év távlatából.

A sport és a testnevelés zár

December 6-án – az előző jubileumi műsor párjaként – Erdély elvesztésének kérdése lesz terítéken, ugyancsak Romsics doktor tálalásában, végül december 13-án Zeidler Miklós egyetemi docens témája zárja a sorozatot, Sportolás és testnevelés címmel. Az előadásoknak ezúttal is a megyei könyvtár ad helyet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában