Helyi közélet

2019.01.10. 14:29

Unikornis a tiszavasvári udvaron

Tiszavasvári - A tiszavasvári apuka kislánya kérésére készítette el a nem mindennapi hószobrot.

Tiszavasvári - A tiszavasvári apuka kislánya kérésére készítette el a nem mindennapi hószobrot.

Unikornist láttak Tiszavasváriban! Ha valaki azt hiszi, hogy ez áprilisi tréfa január elején, annak bátran állíthatjuk, hogy nem, hiszen az alkotás most is megtekinthető Kis Attila Hősök utcai udvarán.

Hogy honnan a hó, az nem kérdés télvíz idején, de honnan az ötlet? – erről faggattuk a hószobrászt.

Látványosság lett

– Ez már a harmadik alkotásom. Az elsőt is a kislányom kérésére készítettem, mert nagyon szeretett volna egy saját oroszlánt. Aztán az idén egy unikornist kért, amit a fiammal közösen hoztunk össze: ő talicskázta a havat, én pedig formáztam – árulta el a tiszavasvári apuka, s hozzátette: nem volt egyszerű feladat elkészíteni az unikornist. A hó tetejét kellett lekaparni, mert az alja koszos volt, így eléggé nehézkesen gyűlt össze a kellő mennyiség.

– Kép alapján készülnek a hószobrok? – tettük fel a kérdést, amire az ifjabb Kis Attila válaszolt.

– Alapvetően igen. Apu egyszer megnézte a képet, hosszan gondolkodott rajta, elképzelte három dimenzióban, és ez lett belőle – árulta el a fiú. Azt, hogy jövőre mit láthatnak az érdeklődők, majd az idő és a kislány eldönti, de több óvodás csoport is örömmel nézegette az idei remekművet.

- Fülöp Attila -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában