Helyi közélet

2019.03.12. 12:42

Csökken a pollenterhelés

Nyíregyháza - Elkezdődött a tavaszi pollenszezon, az allergiában szenvedők már észlelik is az ezzel járó tüneteket.

Nyíregyháza - Elkezdődött a tavaszi pollenszezon, az allergiában szenvedők már észlelik is az ezzel járó tüneteket.

Az elkövetkező napokban várhatóan valamelyest mérséklődik a pollenterhelés, de a kőris, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a nyár pollenje helyenként továbbra is magas koncentrációban lehet jelen.

A mogyoró és az éger pollenkoncentrációja az ország nagy részén már csak alacsony-közepes szintet ér el. Általában alacsony-közepes koncentrációban fordul elő a fűz, a szil, valamint a juharvirágpora is.

Komolyan kell venni!

A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad – olvasható az Nemzeti Népegészségügyi Központ Laboratóriumi Központjának legfrissebb, hétfőn kiadott előrejelzésében. Ne higgye, hogy a nátha ártalmatlan! A szénanátha ellentétben azzal, ahogy sokan gondolják, nem ártalmatlan, hanem krónikus betegség, amit komolyan kell venni!

A vírusok, baktériumok okozta egyszerű náthával ellentétben az allergiás nátha nem múlik el. Kezelés nélkül elhúzódhat és idővel allergiás asztma lehet a szövődménye. A szénanátha és az asztma gyakran egy életen át megmarad – olvasható a webbeteg.hu oldalon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában