LMP

2019.05.08. 17:36

LMP: Gazdasági és társadalompolitikai szemléletváltásra is szükség van

A nemzetünket érintő egyik legnagyobb kihívás a kényszerű elvándorlás.

A legszerényebb becslések szerint is több mint 600 ezren hagyták el az országot a jobb megélhetés reményében – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke és frakcióvezetője, hozzátéve, hogy kutatások szerint ma már minden hatodik anyaországi gyermek külföldön születik, s a magyar diplomások 8 százaléka külföldi munkavállaló.

A politikus kiemelte: gazdasági és társadalompolitikai szemléletváltásra is szükség van. – A helyzet kezelésére az LMP egy három pontból álló cselekvési tervet dolgozott ki, amely a bérválság kezelését, az ellátórendszerek javítását és az Európai Uniós források transzparens elosztását célozza meg – vette át a szót Demeter Márta, az LMP társelnöke.

Az elhangzottakhoz Horn Krisztina képviselő hozzátette, hogy a leszakadó térségek falvainak lakosságszám csökkenéséhez az úthálózat rossz állapota is közrejátszik, ugyanakkor sürgető lépéseket kell tenni az idősellátás és a szakemberhiány problémáinak megoldására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában