szerinted?

2019.05.05. 09:18

Megkérdeztük: Mit jelent az anyák napja, és hogyan töltik az ünnepet?

A vasárnapi ünnephez kapcsolódott körkérdésünk.

Pregitzer Fruzsina, színművész: Jó visszaemlékezni nagymamámra és édesanyámra, példaértékű volt, ahogyan anyukám nevelt engem, és rendezgette famíliánk ügyes-bajos dolgait. Csodálatos érzés visszagondolni a nagymamámra is: erős volt, összefogta a családot. Anyák napján sajnos már nem köszönthetem őket, de anyaságom minden percében ma is „ők fogják a kezem”. S azt adom tovább, amit tőlük tanultam: a család mindenekfeletti tiszteletét és fontosságát.

Hajnal Tünde, PR-munkatárs, sajtós: Az én életemben mostanság új értelmet nyer az anyák napja, eddig ugyanis édesanyámat és a párom édes­anyját köszöntöttem május első vasárnapján, ám most már én is elmondhatom magamról, hogy anyuka vagyok. Persze a nyolc hónapos Balázs még semmivel sem készül, és ez a vasárnap ugyanolyan nap lesz a számára, mint a többi. Már alig várom, hogy óvodás legyen, és az anyák napi ünnepségen nekem kedveskedjen valami aprósággal.

Erdősné Balogh Erika, sportmunkatárs: Gyerekként mindig valami aprósággal köszöntöttem az anyukámat. Amikor felkeltünk, akkor ezzel indult a vasárnap, nagymamámhoz is átmentem, aki Tiszakóródon a szomszédban lakott. Miután jöttek a gyerekek, rájöttem, hogy az anyaság a legszebb a világon. Számomra a végtelen és feltétel nélküli szeretetet, a jövőt, a hitet és a bizalmat jelenti. Általában virággal köszöntenek a gyerekek, Zotya és Zsófi, a cserepesnek jobban örülök, mert azt sokáig tudom őrizni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában