Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.01.29. 16:39

Híd válthatja fel a kompot: a tervezésre van forrás

November végéig kell elkészíteni a Tiszamogyoróst Lónyával összekötő híd tervét.

????????????????????????????????????

Forrás: KM-archív

Fotó: Edited By Alex

– Végre! – sóhajthattak a Tiszamogyoróson és a Lónyán élők, amikor híre kelt, hogy híd válthatja fel a kompot a magyar–ukrán határhoz közeli kicsiny települések között. De nem csak nekik lehet majd könnyebb, ha megvalósulnak a tervek, még a kárpátaljaiak is sokat nyerhetnek az átkelővel.

– A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervezési szerződést kötött az UNITEF’83 Zrt.-vel a Tiszamogyorós és Lónya között létesítendő új Tisza-híd tanulmánytervének és környezeti hatástanulmányának elkészítésére. A tervezési feladatok elvégzésének befejezési határideje 2020. november 20-a – reagált megkeresésünkre Hideg András, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: a tervező feladata, hogy műszaki és gazdasági értelemben megvizsgálja a híd kivitelezésének lehetőségét. A NIF Zrt. jelenleg csak a tanulmányterv készítésére kapott feladatot és forrást, további előkészítési és kivitelezési feladatai nincsenek.

A kétszer egysávos új közúti hídon a gyalogosközlekedést is biztosítani kell, az átkelő becsült szerkezeti hosszúsága 200 méter. A beruházáshoz csatlakozik egy úthálózat-korrekció is.

A lónyaiak örülnek neki, hogy már nem csak feltételes módban beszélhetünk a hídról. A kárpátaljaiaknak is nagy segítség lesz a közúti átkelő

– mondta Nagy Ernő, Lónya polgármestere.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában