Kelet-retro

2020.03.27. 16:00

A fiúnak 1800 forintba került a sóstói csók, de a lány járt rosszabbul

Előkaptuk a 60 és 40 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Forrás: Shutterstock

1960. március 27., vasárnap

Indulás előtt is embergyűrű vette körül a Német Demokratikus Köztársaság mozgó fényképezőgép-kiállítását. Érthető is a nagy érdeklődés, hiszen a legjobb kelet-német fényképezőgépekben, filmfelvevőkben gyönyörködhettek a nyíregyháziak

1980. március 27., csütörtök

A fiúnak 1800 forintba került a sóstói csók, de a lány járt rosszabbul

Hajnali négyig, vagyis záróráig szórakozott a sóstói Krúdy-szálló bárjában a 20 éves nyíregyházi Sz. V., akit eddig kétszer büntettek meg közveszélyes munkakerülésért. A lány a büntetése letöltése után sem vállalt munkát. A bárból két fiatalember társaságában távozott, s a buszmegállóban is felfedezett két másikat.

Mivel még húsz percet kellett várniuk a buszra, Sz. V. odament az egyik ismeretlen fiúhoz, s pillanatok alatt olyan mély ismeretséget kötöttek, hogy a többiek szeme láttára csókolózni kezdtek. A lány néhány perc múlva megelégelte a barátkozást, visszament saját társaságához.

A magára hagyott fiú amint a zsebéhez nyúlt, nyomban megértette, miért volt olyan odaadó a lány: 1800 forintja tűnt el. A fiatalember megpróbálta visszakérni a pénzét, ám Sz. V. szóba sem állt vele. A sértett a rendőrséghez fordult; a személyleírás alapján hamar kézre került a tolvaj, s a pénzt is megtalálták nála. A Nyíregyházi Járásbíróság Sz. V.-t egy év börtönre ítélte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában