Beszerezték a szükséges eszközt

2020.03.31. 16:47

Ózongenerátor a csengeri mentősöknek

A Honvéd utcai csengeri mentőállomás jelezte, hogy szüksége lenne ózongenerátorra – ezzel még tisztábbak lehetnének az esetkocsijaik.

A készüléket Forján Zsolt polgármester és Erdős Tamás alpolgármester adta át Gaál Lajos állomásvezetőnek és kollégáinak

Fotó: Kákos Dávid

A helyi önkormányzat méltányolta a kérést, beszerezték a szükséges eszközt, amit Forján Zsolt polgármester és Erdős Tamás alpolgármester adott át Gaál Lajos állomásvezetőnek és kollégáinak kedden. Az ózongenerátor az oxigénből képez ózon molekulákat. Az eljárás során nincs szükség semmilyen vegyszerre, tehát az ózontermelés teljesen környezetbarát technológia. Az ózonmolekulák nagyon tiszta és erős oxidáló gázt képeznek. Az oxidáció miatt fertőtlenítő hatással bír, lebomlanak a vírusok és a baktériumok.

Fotó: Kákos Dávid
A készüléket Forján Zsolt polgármester és Erdős Tamás alpolgármester adta át Gaál Lajos állomásvezetőnek és kollégáinak
Fotó: Kákos Dávid

– A berendezésnek köszönhetően a gépjárművek azon részei is jól fertőtleníthetőek, amik a hagyományos fertőtlenítési eljárások (melyeket az ózongenerátor beszerzésétől függetlenül továbbra is alkalmaznak) keretében csak nagyon nehezen hozzáférhetőek – mondta érdeklődésünkre Forján Zsolt, Csenger polgármestere, majd hozzáfűzte: – Önkormányzatunk a cipőgyártól, a Szamos Kft.-től hatezer maszkot rendelt, amit elkészítettek, és a jövő hét elejéig minden lakos kap belőle.

LTL

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában