koronavírus

2020.04.10. 18:17

Ideiglenes változások a fehérgyarmati és nyírbátori sürgősségi ellátásban

Április 14-étől, keddtől ideiglenes változások lépnek érvénybe a Fehérgyarmati Kórházban és a Nyírbátori Szakrendelőben, a veszélyhelyzet ideje alatt működő, szakmaspecifikus sürgősségi rendelések elérhetőségében.

Fotó: shutterstock

Az átmeneti változások szükségesek ahhoz, hogy az egészségügy a legmagasabb szinten készüljön fel az új koronavírus-járvány leküzdésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasításai szerint az intenzív kapacitások és a COVID-19 fertőzött betegek ellátására alkalmas erőforrások bővítése jelenti az elsődleges prioritást.

Az ideiglenes rendelkezések a veszélyhelyzet idejére vonatkoznak, a járvány elmúltával a megszokott rendben folytatódik a betegellátás a kórházakban és a rendelőintézetekben.

Április 14-étől, átmenetileg az alábbi sürgősségi ellátások szünetelnek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Fehérgyarmati Kórházában:

- A sebészeti, nőgyógyászati (kivéve az egynapos nőgyógyászat ellátásokat), egynapos sebészeti, fül-orr-gégészeti, traumatológiai ellátás

- az intenzív ellátás

- a szülészeti ellátások közül a 37. terhességi hét előtti szülések ellátása

- a Sürgősségi Betegellátó Osztály működése.

Az ideiglenesen felfüggesztett sürgősségi ellátásokat a Mátészalkai Kórház veszi át, amely a veszélyhelyzet ideje alatt fogadja a Fehérgyarmati Kórház területi ellátási kötelezettségébe tartozó betegeket is.

A szülészeti (37. terhességi hét után), az egynapos nőgyógyászati, a gyermekgyógyászati és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátások esetében a veszélyhelyzet alatt is változatlan a sürgősségi ellátások biztosítása a fehérgyarmati telephelyen.

A sürgősségi betegellátás feladatait a szakmaspecifikus sürgősségi rendelések veszik át, amelyek munkaidőben fogadják a betegeket. Ezekre a szakrendelésekre nem lehet előjegyzést kérni, a betegek telefonon informálódhatnak az adott rendelésekről.

Az elkerülhetetlen, akut betegellátás biztosítása érdekében a fehérgyarmati Belgyógyászati Osztályon működő Sürgősségi Ambulancia ügyeleti rend szerint fogadja a betegeket.

A Nyírbátori Szakrendelőben átmenetileg minden ellátás szünetel. A sürgősségi esetek ellátása a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Osztályán történik.

A fehérgyarmaton munkaidőben működő szakmaspecifikus sürgősségi rendelések, és a Nyírbátori Szakrendelő ellátási területéhez tartozó lakosok számára igénybe vehető ellátások elérhetőségei ide kattintva láthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában