Hetedhét Mesevilág

2020.07.09. 08:37

Mesebeli napjuk volt

Kézműves-foglalkozásokkal és magyar népmesékkel várták a gyerekeket.

Forrás: Vasutas Művelődési Ház

Egy napra királylányoknak, királyfiknak és lovagoknak érezhették magukat a Kálmánházi Benedek Elek Óvodába járó gyerekek. Az ovisok a nyíregyházi VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár Hetedhét Mesevilág Népmesepontjába látogattak, ahol amellett, hogy jelmezt húzhattak, a hagyományőrzés jegyében a magyar népmesékkel ismerkedtek.

Játszva tanultak

– Az óvoda teljes létszámmal ellátogatott a népmesepontunkba, több szülő és az óvónénik is elkísérték őket – mondta el lapuknak Gabányi Ferenc, az intézmény művelődésszervezője.

– A gyerekek egy remek hangulatú délelőttöt töltöttek el nálunk: kézműves-foglalkozásokkal, illetve a magyar népmesékhez köthető játékos feladatokkal vártuk őket.

A harmincnégy ovisból álló csoport először, de valószínűleg nem utoljára látogatott el a népmesepontba, hiszen a gyerekek nagyon élvezték a programot.

A Hetedhét Mesevilág Népmesepont 2018 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nyíregyházi Vasutas Művelődési Házban azzal a céllal, hogy felelevenítésék és népszerűsítésék a népmesemondás hagyományait.

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában