járvány

2020.09.30. 11:30

A patikákban szó sincs felvásárlási lázról

A fájdalom- és lázcsillapító, a vitaminok és védőeszközök voltak a gyógyszertárak legkeresettebb termékei tavasszal, a koronavírus megjelenésével.

Forrás: MTI

Ezek legtöbbje gyorsan eltűnt a polcokról, ahogy sok helyen hiánycikk lett a kézfertőtlenítő is. Az sem volt ritka, hogy csillagászati árat kértek el egy-egy maszkért, gumikesztyűért. Arra voltunk kíváncsiak, megindult-e a felvásárlási láz a járvány második hullámával.

Semmiből nincs hiány

– Szeptemberben mindig erősebb a forgalom, ez ebben az évben sincs másként, összességében azonban nem beszélhetünk gyógyszerfelvásárlási lázról. Az érdeklődés meg sem közelíti a tavasszal tapasztaltakat – mondta el lapunk érdeklődésére dr. Zajácz Tamás. A nyíregyházi 100 Éves Patika tulajdonosa hozzátette: a C- és D-vitaminokat, valamint a maszkot és a gumikesztyűt most is keresik, de a legtöbben igyekeztek felkészülni egy esetleges hiányra – amiről jelenleg nem beszélhetünk.

– Jó hír, hogy minden kapható, a vitaminokhoz a pandémia előtti áron juthatnak hozzá a vásárlók, a maszk és a kesztyű még egy kicsit drágább, de nem szélsőségesen, mint márciusban – tette hozzá a gyógyszerész.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában