Nagyhalász

2020.11.07. 11:08

Szelektív gyűjtésre tanítják a gyerekeket

Az év vége közeledtével és a kedvezőtlen időjárás miatt feltorlódtak a közmunkában vállalt feladatok – mondta el lapunk érdeklődésére Orosz Károly, Nagyhalász polgármestere.

– A burgonyatermésünk az idén jól alakult, ezért minden háztartásnak még egy zsákkal tudunk juttatni, amit szombaton kezdenek el osztani munkatársaim. A válogatás még folyamatban van, de várhatóan a jövő héten végzünk vele – tudtuk meg a város vezetőjétől.

Kevesebb a kóbor kutya

Elkészült a sétány mellett a vízelvezető burkolása, ami szintén közmunkában lévő feladat volt, ennek köszönhetően már csak a vízelvezetőben halad tovább a víz.

– Az ebrendészeti telepen is folyik a munka, észlelhetjük, a közterületeinken már kevesebb kóbor ebet látunk. Felhívnám a lakosaink figyelmét arra, hogy ahol a kerítés nélküli udvaron szabadon található a kutya, az ingatlantulajdonost a harmadik figyelmeztetés után bírságolni fogjuk és minden méltányosságból adható juttatást megvonunk. Kérek minden érintett lakosunkat, felelős állattartóként bánjon a háziállatával – emelte ki a nagyhalászi polgármester.

A település első embere még elmondta, folyamatosan helyezik ki a 36 literes köztéri szemétgyűjtőket. Arra kérnek mindenkit, hogy használják ezeket, így tisztán tudják tartani a környezetüket, könnyebben tudják feladatukat ellátni az ezen a területen dolgozók. Az óvoda, az iskola, a játszóterek közelében szelektív edényeket helyeznek ki, ezáltal könnyebben meg tudják tanítani a gyerekekkel is a szelektív hulladékgyűjtés folyamatát.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában