Nyírtelek

2021.01.25. 09:36

Iskoláról iskolára kattintanak

Elmaradnak a nyílt napok, online hívogatják az elsősöket iskolába.

KO

Forrás: iskola

Minden iskola életében a beiskolázási időszak az egyik legfontosabb periódus. Az év elején választanak a szülők, hová, melyik intézménybe ül be leendő elsős gyermekük.

Órarészletek a honlapon

– Számtalan szempontot felsorakoztat a család, de mindenekelőtt biztonságos környezetben, otthonos légkörben szeretné tudni gyermekét, ahol a tudás érték, és az iskolában egy megalapozott, szilárd értékrendet kap a nebuló. A Szent Anna Katolikus Általános Iskolában Nyírteleken nem csak helybelieket fogadunk, amióta katolikus iskola lettünk, a közigazgatási területünkön túlról is beiskolázhatunk – mondta el Horváth-Bócsi Irén, az intézmény vezetője.

– Sajnos a pandémia miatt, az idén a virtuális térbe kerültek át a nyílt napok, de a pedagógus kollégák nagyon kreatívan megoldották, hogy a szülők betekinthessenek az iskola életébe. Már a téli szünet előtt órarészleteket vettünk fel a jelenlegi kis elsősökkel, ezeket a rövid videó­kat feltettük az iskola honlapjára, így a matematika- és a magyarórarészletekből megismerhetik a szülők tanítóink módszereit, átélhetik a játékos foglalkozások hangulatát.

– Nyílt beiskolázási szülői értekezletet fogunk tartani a településen a katolikus templomban, természetesen a járványügyi szabályok betartása mellett, illetve hagyományos papíralapú prospektusokat is készítettünk, amelyből az iskolai szakköröket, programokat tárjuk a szülők elé, online felületünkön a beiskolázás minden lépéséről, határidőkről tájékozódhatnak a családok, a hivatalos beiratkozás még odább van, április 15-én, 16-án. Addig is felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyházi és alapítványi iskolák előzetesen felmérhetik a jelentkezési szándékot, ami támpontot nyújt számukra a későbbiekben az osztálylétszámok kialakításában.

– Ami a következő tanévben újdonság nálunk, hogy első osztálytól indítjuk az angol- és a németoktatást, valamint reményeink szerint akkorra már egy épületben tanulhat az alsó és a felső tagozat (jelenleg két telephely működik – a szerk.), az új beruházásnak köszönhetően egy sportcsarnokkal is gazdagodik az intézmény, a fenntartó Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában