Koronavírus

2021.02.11. 17:11

Folytatódik az ütemezett oltás Szabolcs-Szatmár-Beregben

Megérkezett megyénkbe is egy jelentősebb Pfizer–BioNTech-szállítmány, így kiterjesztik a koronavírus elleni oltások beadását.

Dr. Szabó Tünde megyei tiszti főorvos átadja a Pfizer-BioNTech vakcinát dr. Gulyás Gábor háziorvosnak a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében | Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Február 11-én 198 háziorvoshoz jutnak el a vakcinák, ezekkel a legidősebb regisztrált időseket oltják be a következő napokban. Minden orvosi praxis 2-2 ampulla oltóanyagot kap, ezekből praxisonként 12 beteg beoltása lehetséges, így a Pfizer–BioNTech vakcinával több mint 2300 állampolgárt oltanak be a megyében, emellett a kedden érkezett AstraZeneca vakcinával további 700 főt immunizálnak még ezen a héten, ugyancsak a háziorvosok segítségével.

Ezzel az utóbbi oltóanyaggal a regisztrált 18-59 éves egészségügyi kockázattal rendelkező, krónikus betegségben szenvedők szerezhetik meg a védelmet. A vakcinákat a Megyei Védelmi Bizottság mellett működő oltási munkacsoport koordinálásával a Kormányhivatal juttatta el a Járási Hivatalokba, majd át is adták a hetven kijelölt háziorvosi praxisnak szerdán.

Dr. Szabó Tünde megyei tiszti főorvos átadja a Pfizer-BioNTech vakcinát dr. Gulyás Gábor háziorvosnak a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának épületében | Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Román István kormánymegbízott elmondta: az oltások ütemét egyedül az fékezi, hogy továbbra is kevés vakcina érkezik az országba. Ahogyan a szállítmányok megérkeznek, úgy tudunk haladni az oltási terv szerint – tette hozzá. Így mindenki, aki postán vagy online regisztrált a védőoltásra, sorra fog kerülni – mondta Román István. Nagyon jó az együttműködés a házorvosokkal, mindenki elkötelezetten végzi a feladatát, köszönet mindenkinek, aki részt vesz az oltási terv végrehajtásában – zárta gondolatait a kormánymegbízott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában