Nyírbátor

2021.03.23. 10:47

Tízezer teszten vannak túl

A hathatós járványügyi intézkedés csak az egyik nagy feladat volt.

CsA

Máté Antal | Fotó: Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Péter

– Az előző év alapvetően három dologról szólt minden önkormányzat életében. Folytatnunk kellett az elkezdett fejlesztéseket, így például a bicikliút-építést, az ipari park infrastrukturális bővítését vagy az óvodafelújítást.

Máté Antal | Fotó: Sipeki Péter

– Az előkészítési szakaszban lévő beruházásokkal is foglalkoznunk kellett, hogy az idén is folytatódhassanak a fejlesztések, elkezdődhessen többek között az inkubátorház bővítése. Tavaly a legnagyobb projektünk a bérlakásépítés volt, novemberben adtuk át, mostanra pedig mind a 71 lakásban laknak – mondta el Máté Antal, Nyírbátor polgármestere, s hozzátette, a legfontosabb feladatuk természetesen a járványhelyzet kezelése volt.

– Mindennek az alapja, hogy a kormány központi intézkedéseit becsülettel végre kell hajtani. Amikor korlátozás van, korlátozunk, ha szigorítás, akkor szigorítunk, ha pedig lazítás, akkor mi is lazítunk, és nem megyünk szembe egymással, mert az káoszt eredményez. Igazából azt kellett kitalálnunk, mivel egészíthetjük ki az országos intézkedéseket a helyi sajátosságokhoz igazodva.

– Erre azért volt szükség, mert közel kétszáz településről járnak Nyírbátorba dolgozni az emberek, nyolcvan busz érkezik egy műszakváltáskor az ipari parkba, kiemelten fontos volt tehát, hogy a nagy foglalkoztatókkal szoros és feszes járványügyi tevékenységet folytassunk. Emellett folyamatosan fertőtlenítettük a közterületeket, minden lépcsőházba érintésmentes kézfertőtlenítőket telepítettünk, és ingyenesen teszteljük a városi intézmények dolgozóit, de a lakosság is fél áron juthat hozzá a gyorstesztekhez.

Készülnek a nyitásra

– A harmadik nagy feladat, hogy pénzügyileg egyenesbe kerüljünk. Tavaly háromszor kellett költségvetést módosítanunk, hiszen sok minden más mellett anyagi forrásokra is szükségünk lesz ahhoz, hogy a járvány után – terveink szerint már az év második felében – a lehető leggyorsabban talpra álljunk. Javában készülünk a nyitásra, összeraktuk a nyári programot, és reméljük, már nem kell egy koncertet, rendezvényt sem lemondanunk a Covid miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában