Penyige

2021.03.24. 14:33

Új szigetelést is kap a felújításkor két épület

Arra törekszik az önkormányzat, hogy minél kevesebbet fizessen az elektromos áramért.

MML

Forrás: a szerző

Energetikai korszerűsítésre adott be pályázatot két évvel ezelőtt a penyigei önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Korszerűsödik a fűtés is

A beruházás, ami érinti a művelődési házat és a polgármesteri hivatalt, a közelmúltban kezdődött meg. A felújítás során mindkét épület új szigetelést kap, az elavult nyílászárókat modernebbekre cserélik a szakemberek. A munkálatok először a közösségi háznál kezdődtek, s majd a hivatalnál folytatódnak. A pályázaton elnyert támogatás révén korszerűsödik a két intézmény fűtése is: a jövőben energiatakarékos kazán szolgáltatja majd a meleget mindkét helyen, ugyanis egy fűtési rendszeren vannak az épületek.

Napelemek a tetőn

A községháza tetejére napelemeket is szerelnek, hogy minél kevesebb legyen a villamos energia költsége. A legjobb az lenne az önkormányzat számára, ha sikerülne önfenntartóvá tenni a napelemek segítségével a villamos­energia-szolgáltatást, vagyis nem kellene semmit sem fizetni az áramért – tájékoztatta szerkesztőségünket a két közintézmény fejlesztési munkálatairól Juhász Gyula, Penyige polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában