Férfiak fókuszban

2021.04.19. 17:30

Biztonság és megbízhatóság felsőfokon

Bárány László, a Dominant Security Bárány tulajdonosa a küzdősportnak, a kitartásának és az elhivatottságának köszönheti, hogy az egyik legnagyobb biztonsági, őrző-védő céget tudta kiépíteni.

Fotó: Sipeki Peter

 

A Kelet-Magyarország folyamatosan tárja az olvasói, hírportálján, a Szabolcs Online oldalain keresztül pedig az egész ország s világ elé Szabolcs-Szatmár-Bereg mindennapjait, az itt élők szívós, kitartó munkáját. Mindig nagy örömmel számolunk be azokról az eredményekről, teljesítményekről, amelyekben az egyén sikere a közösséget is erősíti, és öregbíti szűkebb hazánk hírnevét. Ezt tükrözi a legutóbbi magazinunk is, amely „Férfiak fókuszban” címmel jelent meg. Megyénkben élő, vagy itt született és eltéphetetlen gyökerekkel ide, hozzánk kötődő férfiak pillantottak vissza pályafutásuk eddigi főbb mozzanataira. Közösen értékeltük az elmúlt időszak nagy kihívásait, és kerestük együtt a siker receptjét, ami másoknak is követhető példával szolgálhat a problémák megoldásához. Az ugyanis egyértelműen kitűnik: sikeres emberek portréi köszönnek vissza az írásokból. Győződjön meg erről Ön is!

Magas színvonalú munkájukat a nagy szakmai tapasztalat, a segítőkészség, a gyors problémamegoldás jellemzi, amelyhez a képzett szakembergárda és a fejlett műszaki háttér biztosítja az alapokat.

– A sportnak és az elhivatottságnak köszönhetem, hogy idáig eljutottam. Relatíve meghatározó személyiség voltam már az iskolában, valahogy mindig többet akartam, mint ami van. A küzdősport 15 éves koromtól meghatározó része volt az életemnek, 10 éven keresztül válogatott versenyző voltam, világ- és Európa-bajnoki helyezéseim és érmeim vannak, majd edzőként is tevékenykedtem. A küzdősportversenyzést 2000-ben fejeztem be, 2001-től ejtőernyőzöm, folyamatosan nemzeti bajnokságokon, világbajnokságon veszünk részt. A mai napig rendszeresen járok edzeni is, hiszen nemcsak a testet, hanem a szellemet is karbantartja, illetve kitartást ad a munkához. Emellett nagyon fontos, hogy szavatartó ember vagyok, ami a mai világban sajnos elég ritka! Amire az ember valamire kezet fog, azt ha törik, ha szakad, be kell tartani. A bizalom és a diszkréció alapvető fontosságú a szakmámban.

Hogyan tudott ekkora céget felépíteni?

– Nyíregyházán az első vagyonvédelmi cég 1991-ben indult, ahol alkalmazott voltam, és 1996-ban már megalapítottam az első cégemet. Eleinte a rendezvények biztosítása, személyitestőr-szolgálat volt a fő tevékenységi körünk, majd a 2000-es évek elején az őrzés-védelem lett a fő profilunk egészen 2010-ig, amikor is vagyonvédelmi rendszerek szerelésével bővítettük a céget: vagyonvédelmi riasztórendszerek, térfigyelőkamera-rendszerek, mágneskártyás be-ki léptető rendszerek, automata sorompók, tűzjelző és füstjelző rendszerek megtervezése, kivitelezése és folyamatos szervizelése. Az infrasorompós térvédelmi behatolásvédelem kiegészítve a térfigyelőkamera-rendszerrel lehetővé tette az élőképes behatolás vagy engedély nélküli kilépés folyamatos megfigyelését.

– A biztonságtechnikai eszközök folyamatos fejlődéséhez igazodva fejlesztjük rendszereinket a nagyobb hatékonyság elérése érdekében, a legprofesszionálisabb eszközöket próbáljuk mindig beszerezni. A mai kor egyik legmodernebb műszaki megoldású rendszerét alkalmazva látunk el mind a riasztórendszerrel, mind a videórendszerrel működtetett távfelügyeletet is. A kamerarendszerekkel és automatikus be-ki léptető rendszerekkel a videóportaszolgálat a legújabb szolgáltatásunk, ami nagymértékű költségcsökkentést jelenthet a megbízóink számára! Ezek megtervezését, kivitelezését, valamint szervizelését kitűnő szakembereink végzik. Ezen rendszerek működésének ellenőrzését a nap 24 órájában vállaljuk. Amennyiben behatolást vagy arra utaló magatartást észlel a diszpécser, akkor azonnal a helyszínre küldi a gyors reagálású kivonuló csoportot, amelynek tagjai a helyzetnek megfelelően tudnak intézkedni, akik felkészültek küzdősportból, és a jogi szabályokat szem előtt tartva oldják meg a helyzeteket. Természetesen a titoktartás is fontos, a GDPR-szakértőnkkel folyamatos az egyeztetésünk.

– Nekünk minden ügyfél számít, a legkisebb piacos bódétól kezdve a több 10.000 fős városig. Minden ügyfél egyenrangú, nincs előrébb vagy hátrébb sorolt. Bárkivel elbeszélgetek, mindenkit meghallgatok, mindenre nyitott vagyok. Büszke vagyok rá, hogy a belügyminisztériumi támogatással és a városok vezetésével 6 éve kialakítottunk térfigyelőkamera-rendszereket, amelyeknek köszönhetően az általunk kiépített rendszerekkel a bűnözési statisztika 80 százalékkal csökkent. Mi alakítottuk ki most nemrég a nyíregyházi vásártér új beléptetőrendszerét is, ami lényegesen csökkenti a Tokaji úton a torlódást.

Hogyan jut mindenre ideje?

– Egyszerű a válasz, jól kell menedzselni a saját idődet. Olyan embereket kell találni, akik meg tudják csinálni azokat a feladatokat, ahol te szükségszerűen nem kell hogy mindig jelen legyél, ezeket az embereket meg kell fizetni. És természetesen a támogató család is elengedhetetlen a sikerhez. A feleségem és a fiam is a cégben dolgozik, előfordul, hogy a családi vacsoránál beszéljük meg az üzleti dolgokat. A feleségem viszi a komplett irodát, utánkövetést az ügyfelekkel. Én koordinálom a szerelőbrigádot és a nagyobb projekteket. Nekem az a hitvallásom, hogy minden hajónak egy kapitánya van, itt én vagyok, és mindenről tudni akarok, én hozom meg a végső döntéseket, mindenért és mindenkiért vállalom is a felelősséget! Több mint 30 családnak adunk megélhetést. Be van osztva minden pillanatom, mindent azonnal feljegyzek, mit kell csinálnom, este összegzem, rendszerezem, beírom hetekre, napokra, órára lebontva a tárgyalásoktól kezdve a teniszezésig, horgászatig mindent. Tagja vagyok 5. éve a világ egyik legnagyobb üzleti csoportjának, a BNI-nak, és ott is vezető pozíciót töltök be. Én mindig gondolkodom, edzés közben, vezetés közben. Szerintem a sikernek az a titka, hogy mindig azon jár az agyam, hogyan lehetne jobban csinálni, soha nem azon, hogy mennyit lehetne spórolni. Folyamatosan tanulok, figyelem a fejlesztéseket, haladunk a korral, és befektetünk a legújabb technikákba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában