Kelet-retró

2021.05.30. 08:00

Amikor hurrikán tombolt Szakolyban

Óriási pusztítás Szakolyban, vásárosnaményi vázát kapott a svéd király. Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1990. május 30., csütörtök

Vásárosnaményi vázát kapott a svéd király

Ezt a gyönyörűen csiszolt óriás üvegkristályvázát ajándékozta a hazánkba látogató és ma hazautazó svéd királynak Göncz Árpád államfő. A váza a vásárosnaményi üveggyárban készült.

2001. május 30., szerda

Hurrikán tombolt Szakolyban

Tegnap délután fél négykor mintegy kétszáz méter széles sávban óriási erejű, fehér, tölcsér alakú hurrikán söpört végig Szakolyon. Minderről Győri András jegyző tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, az egész nem tartott tovább öt percnél, de ezalatt óriási rombolást végzett a településen. Mintegy kétszáz épület tetőszerkezetét mozdította el, rongálta meg, házfalakat döntött ki, villany- és telefonvezetékeket szaggatott le, fákat csavart ki tövestül.

A polgármesteri hivatal is alaposan megrongálódott. A tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre többek között Nyírbátorból, Nyíregyházáról, hiszen közvetlen életveszélyt kellett elhárítani. Személyi sérülésről nem kaptunk hírt, de az anyagi kár tetemes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában