Kelet-retró

2021.05.19. 16:00

Csak jövőre lesz elég sör Szabolcsban

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 50 éve ezen a napon.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1971. május 19., szerda

Csak jövőre lesz elég sör

A nyár már bemutatkozott májusban, a hőmérséklet 30 fok volt. A Söripari Vállalat is adott ízelítőt: volt sör. Annál borúlátóbbak azonban az ígéretek a nyári ellátást illetően. Az már biztos, hogy a nyíregyházi, a kisvárdai és a mátészalkai kirendeltség májusra több mint 10 ezer hektoliter, júniusra közel 11 ezer hektoliter sört kap. Ez a mennyiség már papíron sem elég.

A sörszakemberek az ellátás tartós javulását későbbre, jövő nyárra ígérik. Ugyanis ekkor kezd el dolgozni a korszerű, nagy teljesítményű hernádbőcsi sörgyár, s ekkor alkalmazzák majd először a megyében a speciális sörtankkocsikat.

Vannak, akik a szódavízre esküsznek. Akiknek van szifonjuk, tehetik. Nem úgy azok, akik a hagyományos szódásüveg hívei maradtak. Az üvegipar ugyanis már két éve nem gyártja a szódásüveget, ezért a nyíregyházi üzem üvegkészlete egyre fogy. Jelenleg mindössze 5 ezer darab egyliteres üveggel rendelkeznek, ezekkel próbálják megoldani a cserét. Ez a mennyiség még nyár előtt is kevés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában