Kelet-retró

2021.05.23. 08:00

Exhumálták a jánkmajtisi férfit

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1981. május 23., szombat

Nyíregyházán sok baleset történik a főút zsúfoltsága miatt. Az épülő 4-es főút nem a város központján halad majd keresztül, így kiiktatja az átmenő forgalmat a megyeszékhely belvárosából.

1991. május 23., csütörtök

Exhumálták a jánkmajtisi férfit – emberölés Andaxinnal?

A megyei rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt. Az eddigi adatok szerint ismeretlen tettes 1991. január 5-én egy 83 éves jánkmajtisi férfit körülbelül 100 szem Andaxin beadagolásával megmérgezett.

Az elhaltat a kórházi boncolást követően természetes halállal elhunytként temették el. Január 24-én a lánya a Fehérgyarmati Rendőr-kapitányságon ismeretlen tettes által elkövetett mérgezés gyanújáról bejelentést tett.

Az elhaltat március 18-án exhumálták, majd igazságügyi orvosi boncolásra került sor. A kiegészítő toxikológiai vizsgálatok során megállapították: a halál erőszakos úton, gyógyszermérgezés következtében állt be. Az ügyben nyomozást rendeltek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában