Gávavencsellő

2021.05.04. 10:00

Hársfákat ültettek a gávavencsellői utcában

Aktív életet él a gávavencsellői német nemzetiségi önkormányzat a pandémia idején is. Május elsején összefogtak, és a jó időben hársfát ültettek a Kápolna utcában.

ltl

Forrás: Csisztu miklósné archívuma

– Ez az az utca, ami annak idején érintett volt a betelepítésnél – közölte Csisztu Miklósné, a gávavencsellői német nemzetiségi önkormányzat vezetője.

– „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” – ezzel a mottóval láttunk hozzá a Kápolna utcai faültetéshez. Októberben adtuk át a nemzetiségi házunkat, amely a Sváb Liget elnevezést kapta. Akkor négy hársfát ültettünk az udvarára. Azért éppen hársat, mert az számít a német nemzetiség jellemző fájának. Még ott elhatároztuk, hogy nem érjük be ennyivel, és adandó alkalommal folytatjuk az ültetést az utcában. Így néhány év múlva valóban ligetben érezhetjük magunkat, ha arra járunk. Csisztu Miklósné hozzátette: – Szeretném megköszönni Berecz János polgármesternek, hogy velünk közösen ültetett, és hálás vagyok az önkormányzat dolgozóinak, valamint a német nemzetiség tagjainak is a kétkezi munkájukért. A Kápolna utca lakói minden bizonnyal féltő gondoskodással vigyáznak a fákra, és a forró nyári napokon segítik a megerősödésüket egy-egy locsoló vízzel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában