Nyíregyháza

2021.05.25. 07:38

Jó ütemben haladnak a munkálatok

Jelenleg a közművek kiváltásán dolgozik a kivitelező.

KM

Fotó: Szarka Lajos

Hamarosan elkészül az új körforgalom Nyíregyházán a Kállói út és a Tünde utca kereszteződésében. A munkálatokat a napokban ellenőrizte dr. Kovács Ferenc polgármester és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. sajtófőnöke. A csomópont környezetében gyalogos- és kerékpárút, a körforgalom ágaiban pedig átkelőhelyek épülnek, továbbá egy meglévő buszmegálló helyett új buszöblöt alakítanak ki. A csapadékvíz-elvezetés kiépítése mellett megújul a körforgalmat érintő közvilágítási hálózat, valamint a körforgalom környezetében 520 cserjét telepítenek – tájékoztatta lapunkat a megyeszékhely önkormányzata.

Három új körforgalom

A helyszíni bejáráson dr. Kovács Ferenc kiemelte: a Kállói és a Tünde utcán is jelentős az átmenő gépjárműforgalom.

– A csomópontfejlesztésekkel folyamatosabb és biztonságosabb lesz a közlekedés. Ezen a területen nagyot léptünk előre az elmúlt években: tizenhárom új körforgalom épült, és három csomópont újult meg – mondta a polgármester, hozzátéve: a korszerűsítés a hamarosan megépülő Stadion utcai körforgalommal, majd a nagykörút bezárásával folytatódik. Kiss Boglárka elmondta: a Tünde utca–Kállói út kereszteződésében az új körforgalmú csomópont építésénél jelenleg a közművek kiváltásán dolgozik a kivitelező.

– Néhány napon belül megtörténik az ivóvíz- és gázvezeték, valamint a villamos hálózat cseréje. Utána kezdődhet a körforgalom pályaszerkezetének építése, azt követi az aszfaltburkolás és a forgalomtechnika kiépítése. A munkálatok szeptemberig be is fejeződnek – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában