Horgászat

2021.05.21. 10:00

SZÉP-kártyával is váltható horgászjegy

KM

Jó hír a horgászoknak, hogy május 17-től a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) HORINFO online rendszerében már nem csak a K&H Széchenyi-pihenőkártyájával (SZÉP-kártya), hanem az OTP és az MKB SZÉP-kártyáival is, az adott kártyán mindhárom alszámláról megvásárolhatják a területi és a kiegészítő horgászjegyeket.

Átjárható alszámlák

A Mohosz informatikai szakrendszerében e feladattal párhuzamosan megújította a jegysztornózás és az érvénytelenítés lehetőségeit is, valamint – ezzel is megköszönve a horgászok türelmét – a SZÉP-kártyával vásárlóknak nyereményjátékot is indít, ami 2021. december 1-jéig tart majd.

Hazánkban a horgászat az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenység, így egyértelmű volt az az igény, hogy a horgászok az új informatikai rendszer keretei között is ki tudják használni a SZÉP-kártya vásárlási lehetőségeit. A Mohoszt ugyan erre jogszabály nem kötelezi, de a horgászszövetség részéről is egyértelmű volt a szándék ezen – a tavalyi évben is üzemelő – többletszolgáltatás folyamatos biztosítására, melynek plusz anyagi terheit továbbra sem a horgászok, hanem a Mohosz és a horgászszervezetek viselik. Ezen jogos igényt időközben tovább erősítette, hogy a kormány döntésének megfel­elően a jelenlegi három alszámlán (szálláshely, vendéglátás, szabadidő) lévő összegek között április 25-től az év végéig szabad lett az átjárhatóság.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában