párthírek

2021.05.07. 13:23

Várják a börtönépítést

A Mi Hazánk Mozgalom azt szeretné, ha a négy évvel ezelőtt tett ígéret szerint megépülne a csengeri börtön – jelentette ki pénteki, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján dr. Apáti István országgyűlési képviselő, a párt alelnöke.

A képviselő elmondta, 2017. május 4-én, a járási tanuszoda átadásakor hangzott el, hogy a településen is fegyintézet épül, hogy ezzel csökkentsék a magyarországi börtönök és fegyházak zsúfoltságát.

– Eleinte kilenc ilyen intézményről volt szó, utána ez a szám háromra csökkent, abból kettő a megyénknek jutott volna. Ma már a hírek csak egy új börtönről szólnak, ami Csenger területén állna. A kijelölt terület azonban a mai napig szántó-legelő művelési ágban található. Tekintettel arra, hogy itt 250 csengeri és munkahelyről és a beszállítói ágazat gazdaságélénkítő hatásáról van szó, a környékbeliek nagyon várják, hogy a börtönt felépítsék – tette hozzá dr. Apáti István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában