Honvédelem

2021.05.20. 12:21

Videó: Rangos elismerést kapott Baracsi Endre

A magyar nép büszke önmagára, őseire, hazájára és katonáira.

A magyar honvédelem napja alkalmából rendeztek ünnepséget a nyugállományú katonák, a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédséggel együttműködő, a honvédelem érdekében tevékenykedő, valamint a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek részére Budapesten a Stefánia Palotában, vagyis a Honvéd Kulturális Központban május 19-én.

Köszöntőjében Szabó István, a tárca honvédelmi államtitkára kiemelte: a magyar büszke nép. Büszke önmagára, őseire, hazájára és katonáira is. Az államtitkár hangsúlyozta: a honvédelem napja alkalmat nyújt arra, hogy hős katonáink előtt kifejezhessük tiszteletünket, megbecsülésünket. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az örökség, amit tőlük kaptunk, örök.

– Meg kell védenünk hazánkat, és meg kell teremtenünk a biztonságos jövőt” – fogalmazott az államtitkár.

Az eseményen Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottjának felterjesztése alapján a „Honvédelemért Kitüntető Cím” III. fokozatát vehette át Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában