Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.09.18. 16:54

Gáborért sikítottak a motorok szombaton (fotók)

A társai zaklatása elől a halálba menekülő 16 éves vajai fiúra, Gáborra emlékeztek Baktalórántházán a középiskola előtti téren, ahol tiltakoztak az iskolai szekálások ellen is.

Fotó:

A társai zaklatása elől a halálba menekülő fiúra emlékeztek szombaton Baktalórántházán, az iskola bejárata előtt. A Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport tagjai és más motorosok is eljöttek a megemlékezésre, ami egyben tiltakozás is volt az iskolai szekálások és erőszak ellen.

Az esemény nyitányaként a jelenlévők egyperces néma csenddel tisztelegtek a fiú előtt, majd Kripák Balázs, a rendezvény főszervezője elmondta, többen támadták és megfenyegették a megemlékezés szervezése miatt, de azt üzeni, az értelmetlen agresszióval nem lehet célt érni.

Gáborra emlékezünk, de egyben az iskolákban egyre gyakoribb erőszak ellen is demonstrálunk, hiszen a vajai fiú esete csak a jéghegy csúcsa

- mondta a főszervező.

Az eseményen felszólalt Mihály Zsolt, a Szelíd Motorosok a Zaklatások Ellen csoport tagja. Hangsúlyozta, nekünk, felnőtteknek az a dolgunk, hogy az ilyen eseteknek gátat szabjunk. Szavai után a megjelentek motorosokhoz méltóan búcsúztak Gábortól: beindították a masinákat, tövig húzták a gázt, és abban a néhány percben csak a vajai fiúért sikítottak a motorok.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/megrazo-sorokkal-bucsuzik-egykori-tanara-az-ongyilkos-vajai-gimnazistatol-5397971/

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/video-szia-majd-jovok-egymast-olelve-bucsuztak-a-halott-vajai-tinitol-osztalytarsai-5397125/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában