Őszi városnapok

2021.09.16. 18:40

Baktalórántháza apraja és nagyja is szórakozott

Tartalmas programsorozaton vannak túl a fenyvesek városában.

Az Őszi Városnapokon belül rendezték meg az Ifjúsági fesztivált és a Közép-Nyírségi Értékek Napját – kezdte beszámolóját Nagy Dorottya. A kétnapos rendezvény koncertekkel, autós-motoros bemutatókkal, fogathajtó-versennyel, kirakodó-és kézműves vásárral és sok egyéb, izgalmas programmal várta az érdeklődőket.

A szervezésben és lebonyolításban a helyi önkormányzat, az intézmények mellett jelentős szerepet vállalt a Baktalórántháza és Térsége Hagyományőrző Lovas Sportegyesület, a Leader Egyesület és a Gyerekesély Iroda is.

„Erős” volt a kezdés: a baktalórántházi hivatásos tűzoltó, Szilágyi Ferenc és sporttársai kamionhúzó bemutatóval kápráztatták el a közönséget. A Hidi Miki és Balogh Ákos nevével fémjelzett NyírStunt Motorsport Egyesület tagjai lóerőben és gumifüstben gazdag produkcióval rukkoltak elő. A színpadi fellépők között szerepelt Balázs Pali, Burai Krisztián, a térségből a NyírjáCOOLtúra zenei társulat tagjai retróbulit varázsoltak a színpadra és a nézőtérre. Élő koncerttel és látványos fényekkel a Follow The Flow együttes tagjai tették felejthetetlenné a tüzijátékkal záruló estét.

Az Északi Agrárszakképzési Centrum Vay Ádám Mezőgazdasági Technikuma sportudvarán rendezték meg tizenharmadszor az ob-pontgyűjtő fogathajtóversenyt, amelyen húsz C kategóriás kettesfogat, három C kategóriás pónifogat és nyolc D kategóriás hajtó mérte össze tudását az akadályhajtásban. A kettesfogatok versenyét Fábián Sándor nyerte Hrotkó Roland és Szilágyi Ádám előtt. A póni kettesfogatok élén Papcsák Balázs végzett, megelőzve Turcsán Andrást és Kovács Rolandot. A D kategóriában Pápai Márk bizonyult a legjobbnak Fórizs István és Illés Zoltán előtt.

A főzőversenyen a nap legfinomabb ételét kereste a zsűri, amit végül a Zengő Erdő Óvoda és Bölcsőde csapata készített el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában