Nyíregyháza

2021.09.10. 16:47

Egy év után együtt ünnepelhettek

Családi napot tartott a megyei kormányhivatal a Nyíregyházi Állatparkban.

JG

Fotó: [email protected] +36305431120

Választani sem lehetett volna jobb dátumot a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Családi napjára mint a pénteket, hiszen kellemes időjárás várta a programra ellátogatókat a Nyíregyházi Állatparkban. Mint megtudtuk, több mint ezer kormányhivatali dolgozó ment el családtagjaival a rendezvényre.

Újra együtt

A házigazda nevében Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője köszöntötte a megjelenteket.

– Mindig arra törekszünk, hogy minden évben valami újdonsággal lepjük meg a látogatóinkat. Az idén az India-ház és a Madagaszkár-ösvény tölti be ezt a szerepet és remélem jövőre, amikor újra vendégül láthatjuk a kormányhivatal dolgozóit és a családtagjaikat, akkor egy újabb látványosságot is megtekinthetnek majd.

Az osztályvezető ezt követően két játék rókafigurát adott át Román István megyei kormánymegbízottnak annak jeléül, hogy a hivatal jelképesen örökbe fogadta az állatpark sivatagi rókáit.

– Többször elmondtam már más helyeken is, és itt is megismétlem, szeretnék köszönetet mondani a megyei kormányhivatal minden egyes dolgozójának azért az áldozatos munkáért, amelyet az elmúlt másfél évben végeztek – emelte ki Román István.

Kitartóan és hatalmas erőfeszítéssel dolgoztunk azért, hogy a mai napon korlátozások nélkül együtt lehessünk. Mindannyian összetartozunk azokkal, akik velem együtt azt vállalták, hogy az országot szolgálják.

A legfontosabb a család

– Csodálatos napunk van – kezdte köszöntőjét dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő. – Magam is gyakran megfordulok itt az állatparkban a családommal, és nagyon örülök, hogy ilyen sokan a hozzátartozóikkal együtt ezt a programot választották. Nehéz időszakon vagyunk túl.

A járvány a gondolkodásmódunkra és az értékrendünkre is hatással volt. Ráébresztett bennünket arra, hogy a legfontosabb kötelék a család.

– Az, hogy most itt lehetünk, egyáltalán nem a véletlen műve – hangsúlyozta dr. Domokos Péter, a Miniszterelnökség Kormányablakokért felelős miniszteri biztosa. – Megdolgoztunk azért, hogy elmondhassák rólunk, Magyarország világszínvonalon védekezett a járvány ellen. A legnehezebb időszakban a kormányablakokban minimálisra csökkentettük az érintkezést az ügyfelekkel úgy, hogy ezek az intézmények mégis zavartalanul működtek – tette hozzá a miniszteri biztos.

A megnyitó után egy nagyobb csapattal találkozunk. A nyírteleki Kedvesház gyerekei és tanárai is körbejárták a Nyíregyházi Állatparkot.

– Amióta létezik ez a rendezvény, minden évben meghívnak és mi köszönettel elfogadjuk az invitálást – tudtuk meg Batári Zsolttól, a Kedvesház intézményvezetőjétől. Hozzáfűzte, a gyerekek köszönik a meghívást, s ez nekik egy óriási élmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában