Gyász

2021.09.20. 15:48

Egyetlen pillanatra magához tért a kómából a nyíregyházi lovas

Az édesanyja és a szerelme el tudott búcsúzni a hétvégén elhunyt Jeles Esztertől.

Forrás: Kincsem Park

Vasárnap a Kincsem Parkban is megemlékeztek Jeles Eszterrről, a tehetséges fiatal lovasról, aki a hétvégén hunyt el Isztambulban, súlyos balesete után. A sportolónő életéért 13 napon át küzdöttek az orvosok, ám a szervezete feladta a harcot. Nagymamája azt mondja, unokája egy pillanatra felébredt a kómából – írja a life.hu.

Ahogy arról beszámoltunk, szeptember 5-én szenvedett súlyos balesetet Jeles Eszter Isztambulban, az amatőr lovasok világbajnokságán. A közvetlenül előtte haladó francia lány felbukott a lovával, Eszternek esélye sem volt elkerülni a bajt. A lányt válságos állapotban, súlyos fejsérülésekkel szállították kórházba. 13 napig küzdöttek Eszter életéért, de feladta a harcot. A francia zsoké azóta már elhagyhatta a kórházat.

A fiam szólt, hogy nagy a baj, baleset érte Esztikét. Bíztunk benne, hogy magához tér és felépül, de tíz nappal később, csütörtökön összeomlott a keringése. A barátja szédelegve jött ki tőle a kórteremből. A menyem most intézi Esztike hazahozatalát előbb Budapestre, majd Nyíregyházára. Aztán jön majd a temetés

- mesélte Eszter nagymamája a Blikknek.

Pénteken Eszti lekéste a repülőt, mert nem volt érvényes az útlevele, csak szombaton érkezett a versenyre, amit meg is nyert. A baleset vasárnap történt, amikor a lány az angol telivéreknek rendezett futamon indult. Esztert hétfőn megműtötték, és később egyetlen pillanatra magához tért a kómából, a telefonját kérte az orvosoktól, de aztán rögtön elveszítette az eszméletét.

Suták Csenge, minden idők legeredményesebb zsokéja Eszter barátnője volt, és azt mondja, Eszter minden nehéz természetű lóval szót értett, nagyon tehetséges volt:

Gyakran mondogatta, hogy neki nem az emberek, hanem a lovak a barátai, köztük érzi igazán jól magát. A balesetben a fejére zuhant, egy vérrög keletkezett a koponyájában, ezért kellett megműteni. Az édesanyjától tudom, hogy csütörtökön Eszti pupillája még reagált a fényre, a kezét és a lábát is megmozdította. Sajnos még aznap este összeomlott a keringése, beállt az agyhalál, már csak a gépek tartották őt életben.

Az orvosok vasárnap kapcsolták le a gépekről Eszert. Az édesanyja és a szerelme el tudott tőle búcsúzni. A 21 éves lányt szülei, három testvére és párja, Máté gyászolja.

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-orszag-unnepelte-most-egy-orszag-gyaszolja-a-nyiregyhazi-lanyt-video-5405015/

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/dramai-balesetet-szenvedett-elete-elso-kuldoldi-versenyen-a-nyiregyhazi-zsokelany-video-5401202/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában