Nagykálló

2021.09.22. 14:28

Közös tréning a fejlődésért

Tóth Szilvia webáruházat működtet, Dobrai András pedig egy tetőrendszereket gyártó cégnek dolgozik.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei és a Szatmárnémeti térség vállalkozásai számára nyújt lehetőséget kapcsolatépítésre és vállalkozásfejlesztésre az a határon átnyúló vállalkozás-fejlesztési szakmai programsorozat, melynek első rendezvényét szerdán tartották meg Nagykállóban.

A PLATO program mintájára megvalósuló tréningsorozat kis- és középvállalkozások tulajdonosainak és vezetőinek olyan jellegű támogatása, amely a gazdasági élet napjainkban megjelenő kihívásaira fordítja a figyelmet, biztosítja a csoportos tanulást, a tapasztalatcserét, a hálózati működést és az üzleti fejlődés eredményességét.

A nyolcszor két napos tréningek célja a résztvevők aktivizálása, az együttműködési készség megerősítése, a csapatban rejlő együttműködési lehetőségek feltárása.

Tóth Szilva férjével közösen működtet egy webáruházat, külföldről, mint például Németország vagy Svédország, beszerzett munkavédelmi ruhákat forgalmaznak. A cég raktára jelenleg a lakásuk egy részében található, de mint azt a Biriben élő vállalkozó a vállalkozásfejlesztési tréning megkezdése előtt lapunknak elmondta, a jövőben szeretnének bérelni, vagy esetleg vásárolni egy önálló raktárhelyiséget.

- Erről a rendezvényről egy kamarai hírlevélből értesültem, illetve a közösségi médiában is „szembe jött velem” az esemény. Szeretnénk fejleszteni a vállalkozást, főleg pénzügyi területen, de később a HR vonalon is. Jó lenne az éppen aktuális pályázati lehetőségeket is megismerni – beszélt a terveiről az EJEX Magyarország Kft. társtulajdonosa, akitől megtudtuk, hogy főként belföldi vevőik vannak, és előfordult már olyan, hogy egy 45 főt foglalkoztató cégtől volt egy nagyobb megrendelésük.

Dobrai András a határon túlról, Nagykárolyból érkezett a nagykállói vállalkozásfejlesztési tréningre.

- Egy tetőrendszereket gyártó és fejlesztő cégnek vagyok a területi képviselője, szeretnék itt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében partnereket találni, sőt, a cégem tervei közt szerepel egy itteni üzletközpont beindítása is – fogalmazott lapunknak a területi képviselő. Elmondta, érdeklődéssel várja ezt a tréningsorozatot, ami remek lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre, ami az ő szakmájában alapvető fontosságú.

A programsorozat szervezőjének nevében Párkányiné dr. Csurka Edina köszöntötte a tréningen résztvevő vállalkozókat. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara nemrégiben kinevezett főtitkára elmondta, bízik abban, hogy mindenki számára hasznos lesz a tréningsorozat. Nagyné Varga Katalin, az iparkamara korábbi főtitkára, a PLATO program alapítója hozzátette, az együtt eltöltött idő remek lehetőséget nyújt egymás problémáinak megismerésére, a jó gyakorlatok megosztására.

A nyolc alkalomból, összesen tizenhat napból álló tréningsorozatot Müller Sándor és Máté-Tóth Nóra business coach-ok vezénylik le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában