Vadászat

2021.09.26. 17:55

Megnyílt Vásárosnaményban a vadászati programsorozat

A magyar történelmi korok vadászainak látványos felvonulásával kezdődött vasárnap délután Vásárosnaményban az az ünnepség, amellyel megnyitották a budapesti ,,Egy a Természettel„ Vadászati és Természeti Világkiállításhoz kötődő háromhetes programsorozatot.

Fotó: [email protected] +36305431120

A Hunor Hotel és étterem udvarán lévő színpadnál dr. Fekete Károly református püspök, Palánki Ferenc római katolikus megyés püspök és dr. Papp Tibor görögkatolikus főhelynök celebrált ökumenikus szertartást, majd dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő mondott köszöntőt. Részt vett az ünnepségen dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a rendezvény fővédnöke, aki beszédében a természetvédelem fontosságát és a világkiállítás jelentőségét emelte ki.

A vásárosnaményi programsorozatot Bors Richárd, a világkiállítás szakmai igazgatója nyitotta meg.

Az ünnepség keretében kitüntetések és díjak is gazdára találtak, majd megnyitották a Természet és Vadvilág című állandó vadászati kiállítást. Ezt követően átadták a közönség számára a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kiállítását, valamint az Ezer arcú természet című fotótárlatot is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában