Hitélet

2021.09.28. 19:00

Ötven fiatal kap ösztöndíjat

Tehetségeket támogat a Magyar Református Szeretetszolgálat.

www.jobbadni.hu

Október végéig lehet jelentkezni a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjára. Az alapítvány az idén is 50 fiatal tehetséget szeretne támogatni, hogy szociálisan hátrányos helyzetük ellenére legyen lehetőségük tehetségük kibontakoztatására. A szervezet úgy véli, a tehetség kibontakoztatásához nem elég a kitartó, szorgalmas munka, gyakran külső segítségre, támogatásra is szükség van hozzá. Az iskolai külön­órák, a megfelelő eszközök beszerzése, a versenyek nevezési díjai ugyanis komoly költséget jelentenek, melyeket nem minden család engedhet meg magának. Ebben a helyzetben nyújt támogatást a Nyilas Misi-ösztöndíj.

Megújult a támogatási időszak

A pályázatokat október 31-éig várja a karitatív szervezet a www.jobbadni.hu oldalon keresztül. Egy szakmai zsűri választja ki novemberben a 2022. évi támogatott tehetségeit. Az idén a támogatási időszak megújul, így a mostani pályázatban már nem tanévhez, hanem naptári évhez kötött az ösztöndíj rendelkezésre bocsátása. A programban részt vevő fiatalokat összesen százezer forint ösztöndíjjal segíti az alapítvány, és egy választott mentor is mellettük áll a program során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában