Állásbörze

2021.09.28. 09:28

Találja meg a Kelettel és a Nyíregyházi Egyetemmel álmai munkahelyét!

Megnyitotta kapuját lapunk és a Nyíregyházi Egyetem állásbörzéje, a Continental Aréna küzdőterén közel negyven kiállító várja az érdeklődőket. A 15 óráig tartó rendezvényen mindenki megtalálhatja álmai munkáját, vagy feltérképezheti az aktuális munkaerő-piaci trendeket, új kapcsolatokra, ismeretekre tehet szert.

Fotó: [email protected] +36305431120

A hivatalos megnyitón Seszták Oszkár köszöntötte először az állásbörze vendégeit és kiállítóit. A megyei közgyűlés elnöke elmondta, a rendezvény remek lehetőség arra, hogy egymásra találjon a munkaerő-piaci kereslet és kínálat.

Dr. Kovács Ferenc az önkormányzat és a helyi nagyfoglalkoztatók közti remek kapcsolatot emelte ki beszédében.

- Örömteli, hogy egyre több, jól fizető munkahely jön létre a városban – fogalmazott a megyeszékhely polgármestere.

A rendezvény társszervezője, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja, Halkóné dr. Rudolf Éva a megnyitón elmondta: az intézmény egyik küldetése az, hogy szoros kapcsolatot ápoljon a helyi cégekkel, vállalkozásokkal.

- Az egyetem falai között elvégzett oktatói, kutatói és fejlesztő munka mit sem ér, ha nem tudják azt a gyakorlatban kipróbálni a hallgatóink – emelte ki a kancellár.

A huszonkét esztendős Nagy Boglárka nemrégiben vehette kézbe diplomáját.

- A Debreceni Egyetemen végeztem népegészségügyi ellenőr szakon, vagy a Jósa András Oktatókórházban, vagy a kormányhivatal népegészségügyi osztályán szeretnék elhelyezkedni. Korábban még nem dolgoztam sehol, csak diákmunkásként, így nagyon várom már, hogy munkába állhassak – mondta a nyíregyházi Nagy Boglárka, aki hozzátette, mindenképpen felkeresi a kórház standját. – A munka mellett tanulni is fogok, egészségügyi laboráns szakra járok majd Debrecenbe – árulta el portálunknak.

Természetesen az állásbörze társszervezője is képviseltette magát: a standnál az intézmény két egykori hallgatója a saját példáján keresztül népszerűsítette a Nyíregyházi Egyetemet.

- Tavaly januárban diplomáztam terméktervező mérnök szakon, és már márciusban megtaláltam a helyem a liftalkatrészeket gyártó Sematic-nál – mondta büszkén a nyíregyházi Tarkó Ádám, aki kiemelte, nem szeretett volna elkerülni Nyíregyházáról, s a bérezésével is elégedett.

Márton László minőségbiztosítási mérnökként végzett a Nyíregyházi Egyetemen.

- A duális képzés során a Contitech-hez kerültem, jelenleg is ott dolgozok, s jól érzem magam. A mi példánk is azt bizonyítja, hogy a Nyíregyházi Egyetemen is lehet olyan piacképes diplomát szerezni, amivel helyben boldogulhat az ember – emelte ki a nyíregyházi fiatalember.

A vajai székhelyű Trivium Packaging Hungary Kft. nem először vett részt lapunk állásbörzéjén. Mint azt Kántor Roland gyárigazgató elmondta, a 300 főt alkalmazó cégnél most számos nyitott álláshely van: mérnök, operátor és vezetői pozíciókba is keresnek kollégákat, illetve nyomdaipari munkakörben is van náluk felvétel.

- Számos karrierlehetőséget kínál a cégünk. Igyekszünk megteremteni a megfelelő munkakörnyezetet, emellett versenyképes jövedelmet adunk a dolgozóinknak – mondta a gyárigazgató, akitől megtudtuk, az amerikai és holland központú cég világelső a csomagolási technológiák alkalmazásában, egy átlagos háztartásban legalább hat olyan termék található, amelynek csomagolásában a Trivium közreműködött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában