Mérk

2021.09.04. 13:38

Új játszóteret avattak a mérki gyerekek örömére

KM

Az ünnepségen átvágták a nemzeti színű szalagot

Forrás: Bakos Zsolt

Mérken óvoda és iskola is működik, a településen azonban eddig nem volt igazi játszótér. Most ezt a hiányosságot is pótolták, hiszen pénteken délelőtt hivatalosan átadták a település új látványosságát, a játszóteret. Az ünnepségen a megjelenteket Filep Gusztáv, Mérk polgármestere köszöntötte, az ünnepi beszédet dr. Simon Miklós tartotta.

Kettős ünnep

– Régi tartozását tudta le ezzel a településünk – mondta lapunknak Filep Gusztáv –, hiszen a mérki gyerekeknek is joguk van ahhoz, hogy egy korszerű játszótéren töltsék el a szabadidejüket a szabad levegőn mozogva. Pályázati támogatásból tudtunk összesen 11 új játékot vásárolni, és egy önkormányzati parkot alakítottunk át erre a célra. Ez a beruházás összesen mintegy 4,6 millió forintba került. Őszintén reméljük, hogy a gyerekek minél hamarabb birtokukba veszik ezt az új közösségi teret.

A mérkiek kettős ünnepet is tartottak tegnap délelőtt, hiszen most adták át hivatalosan a felújított óvoda épületét, amelyet természetesen már használnak a helyi ovisok.

– A pályázat, aminek köszönhetően fel tudtuk újítani az épületet, még 2019-re nyúlik vissza – tudtuk meg a mérki polgármestertől.

– Közel 30 millió forintot nyertünk, ami mellé még egymillió forintos önerőt is biztosítottunk. A munkálatok során teljesen új tetőszerkezetet kapott az óvoda, lecseréltük a nyílászárókat, és szigetelést is kaptak a falak, valamint megújult a játszó- és a tornaszoba.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában