Nyíregyháza

2021.10.20. 16:55

Irtó jó volt a Gaz-fickókkal

Megyei környezetvédelmi versenyt rendeztek szerdán a megyeháza dísztermében.

Versenyképes programot szervezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal támogatásával, az Oktatási Hivatal Nyíregyházi Pedagógiai Oktatási Központ és az Agrárügyi Főosztály szakmai együttműködésével. A Ne heverj parlagon! környezetvédelmi vetélkedőt szerdán a megyeháza dísztermében rendezték meg. A diákok 3 fős csapatokkal jelentkezhettek a megmérettetésre, ezúttal 8 általános és 5 középiskolai együttes nevezett.

A versenyre egy, a parlagfűhöz, annak hatásaihoz kapcsolódó kisfilm beküldésével lehetett jelentkezni. A kisfilmekről a facebookon, a „Ne heverj parlagon!” eseménynél lájkversenyt hirdettek. Szakmai zsűri értékelte az elkészített alkotásokat. A végeredmény az online teszt, a lájkverseny és a kisfilmek értékelése után alakult ki.

Az általános iskolásoknál a leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola „Csak parlagon ne!” csapata nyert, megelőzve a Pátrohai Móricz Zsigmond Általános Iskola két, a „Kiirtom” és az „Irtójók” együttesét.

A középiskolásoknál az ÉASZC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola „A 3 zserbó” gárdája győzött, a második és a harmadik a Lippai-iskola két, „Gyomvadászok”, illetve „Gaz-fickók” nevű triója előtt.

– Országos viszonylatban is egyedülálló a kezdeményezés, le a kalappal a szervezők előtt. Fontos, hogy a parlagfüvet illetően már fiatal korban megkezdődjön a szemléletformálás. A jó hangulatú rendezvény visszaigazolta, hogy érdemes volt meghirdetni a versenyt az idén is – fogalmazott Román István megyei kormánymegbízott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában