Kótaj

2021.10.27. 06:50

Jobb közösségük lett a tájfutás után

A felsős tanulók önállóan, 3-4-5 fős csapatokban vághattak neki a távnak.

MML

A tanulók rendszeres mozgásának érdekében minden lehetőséget megragad a kótaji István Király Baptista Általános Iskola, így az intézmény benevezett a közelmúltban a Magyar Diáksport Napja rendezvényre.

Hosszas előkészületek

– Az volt a célunk, hogy egy teljesen új mozgásformát, egy új sportágat mutassunk meg a tanulóknak, ezért úgy döntöttünk, hogy a tájékozódási futással ismertetjük meg diákjainkat. A verseny napját hosszas előkészületek előzték meg, hiszen a sportág alapjaival mind a pedagógusokat, mind a diákokat meg kellett ismertetni. A fiatalok több elméleti és gyakorlati órán készülhettek a megmérettetésre. Hatalmas izgalommal és motiváltan várták a nagy versenyt, már napokkal korábban csak erről beszéltek a szünetekben. Az alsó tagozatos diákjaink tanítóikkal, míg a felsős tanulók önállóan, 3-4-5 fős csapatokban vághattak neki a távnak – tájékoztatta szerkesztőségünket Deák Ágnes igazgató. – Egy leegyszerűsített térképet kaptak a diákok, ami az igazi tájfutótérképtől eltért ugyan, de így próbáltuk a sportágat bevezetni iskolánkba. A későbbiekben már külső helyszínen, igazi tájfutótérképekkel is szeretnénk hasonló programokat szervezni. A csapatok előzetesen az osztályfőnökükkel elemezték a térképet.

Kipirult és mosolygós arcok

– Nagyon kedvező volt a visszajelzés, jól tájékozódtak a diákok. Összesen 31 csapat versenyzett a nap folyamán. A díjazás évfolyamonként történt, sőt hirdettünk egy abszolút győztest is. Remekül telt az egész nap. Kipirult és mosolygós arcokat láttunk, a diákok szellemi és fizikai erejük maximumát nyújtották. Sokat nevettek, fejlődött a szociális érzékenységük, valamint a problémamegoldó, érvelő- és kompromisszumkötő készségük. ,

Borítókép: Együtt olvasták a térképről az útvonalat | Fotó: Iskola

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában