Nyíregyháza

2021.12.20. 12:30

Sporteszközöket kaptak a Zelk-iskola diákjai

Nagy örömmel érkezett meg hétfőn délelőtt dr. Szabó Tünde a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános, Angol-Német Kéttannyelvű Iskolába hétfőn délelőtt.

Fotó: a szerző

 Mint azt a sportért felelős államtitkár köszöntőjében elmondta, mindig jó, ha a gyerekek olyan eszközöket kapnak, melyekkel sportolási lehetőségeik bővülnek.

– Azt tudom, hogy a Zelkbe okos gyerekek járnak, és azt is, hogy egy sportos iskola. Nekem is van három gyerekem, amikor kicsik voltak, azt mondtam nekik, hogy 18 éves korukig minden nap mozogniuk kell valamit – fogalmazott az iskola aulájában megrendezett ünnepségen dr. Szabó Tünde, aki szerint a sport területén ilyen kis korban is érdemes nagy célokat megfogalmazni.

Az államtitkár köszöntője után Bedő-Gál Noémi, a sporteszközöket (kézi- és kosárlabdákat, síléceket, tollaslabdákat és -ütőket) adományozó cég képviselője szólt a zelkes diákokhoz. Elmondta, az iskola legjobb magaviseletű osztálya a rakamazi kalandparkba kap belépőt, a „legrosszabb” osztályt pedig a leveleki tanösvényre, szemétszedésre várják nagy szeretettel. A három-három legjobb angolos és németes diákot a kisvárdai Aquacinema látja majd vendégül, míg a tantestületet egy 600 ezer forint összértékű, vénás antitest vizsgálattal ajándékozza meg az F-Medical.

A rövid ünnepség után Medve Róbert iskolaigazgató lapunknak elmondta, hálás a cégnek a sporteszközökért, valamint  megköszönte dr. Szabó Tünde államtitkárnak – akivel régóta jó a kapcsolata, ugyanis egy általános iskolába jártak –, hogy átadta a felajánlásokat az iskolának. 

TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában