Nyíregyháza

2022.03.09. 17:53

Az országban elsőként Nyíregyházán nyílt Digitális Tudásközpont (fotók, videó)

Digitális Kánaán fiataloknak, időseknek.

Fotó: Dodó Ferenc

– A sport, a kultúra, az oktatás területén, a vállalkozások világában, a legkisebbektől az idősebb korosztályokig mindannyiunk életében jelen van a digitalizáció. Mind igyekszünk, hogy ne maradjunk le, ahogy a megyeszékhely is lépést tart a technika fejlődésével, hiszen az országban elsőként Nyíregyházán nyílt Digitális Tudásközpont – mondta a szerdai átadáson dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselő.

 


A belvárosban kialakított központ a helyi önkormányzat és a Digitális Jólét Nonprofit Kft. együttműködésében létesült, hogy segítse a digitális technológiák megismerését, a kompetenciafejlesztést. Teret kap itt a robotika, a 3D nyomtatás, képzések, szakkörök, osztálykirándulások helyszíne lesz a közösségi tér. Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő köszöntőjében az analfabetizmus felszámolásához hasonlította a digitális felzárkózás fontosságát. Rámutatott: az iskolákban személyre szabott, kreatív oktatásra lenne szükség, ami a Digitális Tudásközpontban elérhető.

 

Mindenki előtt nyitva áll

 

– Ez egy olyan lehetőség, amivel élniük kell nemcsak a gyerekeknek, hanem mindenkinek, akit még nem érintett meg a digitalizáció szele, vagy szeretne több ismeretre szert tenni, s a munkaerőpiacon előnyhöz jutni – hangsúlyozta Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere hozzátette: Nyíregyháza 2015-ben elindult a digitális fejlődés útján, s a középiskolások, egyetemisták mellett sok nyugdíjas sajátította a laptopok, tabletek használatát. – A tudásközpont minden korosztály számára nyitva áll – jelentette ki a polgármester. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában