Autó

2022.05.01. 13:00

A hazai járműipar ikonjai

Innováció, edukáció, környezetvédelem, élmény – Magyarok a világ járműgyártásában.

LTL

Látványosságban nem lesz hiány a rendezvényen | archív fotó: WIKIPÉDIA/AMTS

Felbőg a motor, mosolyra görbül a száj: immár kilencedik alkalommal rendezik meg az AMTS Automobil és Tuning Show keretein belül a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét és világraszóló mivoltát felidéző tematikus kiállítást „Magyarok a világ járműgyártásában” címmel. 

Felkelteni az érdeklődést 

Az AMTS Automobil és Tuning Show a régió egyik legnépszerűbb autós rendezvénye. Kiemelt programja az Autós Nagykoalíció révén megszervezett kiállítás a Hungexpo E pavilonjában, mely a magyar járműipar csúcsteljesítményeit, a legkiválóbb hazai szakemberek aktuális innovációit, valamint a honi járműipar ikonikus termékeit mutatja be. 

– Mátyás király kora óta a magyarság meghatározó fejlesztője a világ közlekedésének földön, vízen, levegőben egyaránt. Közel egy évtizede azért szervezzük meg ezt a kiállítást, hogy az utánunk jövő generációknak megmutassuk, hogy mit is jelent az a tudás, amit a magyarság évszázadok alatt hozzátett a közlekedéshez – mondta Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke. – Fontosnak tartom, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését, és megmutassuk, hogy ebben az iparágban biztos kenyér és jövő van. A rendezvényen a járműiparról kiderül, hogy a képzettség megszerzésével, élethosszig tartó tanulással a magyar tudás a mai napig a világ tetején van. Várunk minden érdeklődő fiatalt nemcsak a kiállításra, hanem a járműipar dolgos hétköznapjaiban is, hogy ők is továbbvigyék ezt a tudást, és a magyarok jó hírét. 

Autószerelők versenye 

Az Autós Nagykoalíció jóvoltából több mint 700, a járműgyártás valamely területe iránt érdeklődő általános és középiskolás diák vehet részt az AMTS megnyitóján és az azt követő élő show-n. A május 27-én 13 órakor kezdődő ünnepségen kerül sor az Év Magyar Autója Díj átadójára, és ugyancsak ezen a napon rendezik meg az E pavilonban az Autószerelő Országos Tanulmányi Versenyt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában